Thursday, January 20, 2011

~JomBali @ Carrefour Wangsa Maju~

hye..assalamualaikum..

tut..tut...tut...
me : hello..
Buddy : hey!jom kita pegi jalan2 kat Carrefour.
me : em...tak nak lah...rasa malas  nak keluar..rasa nak stay kat umah jer..hari cuti kan...
Buddy : ala...jomlah...dah lama kita tak jalan2..
Me : ermm..sedar pon..ingatkan dah lupa (konon2 merajuklah..hahahah..)
Buddy : jomlah..kita survey hp jer..
me : okeylah..jom2..jgn lama2 yer..

cik orked pon pegilah jalan @ Carrefour wangsa maju hari ni...jalan punya jalan..tiba2 nampak 1 restoran baru..nampak macam baru bukak tapi tak tahulah kalau sebenarnya restoran tu dah lama buka..cuma I jer yang perasan..heheheh...

Me : eh!!Jombali???restoran barulah...
Buddy : nak try tak??
Me : ishk...tak mahal ker????
Buddy : biasa jer..tak lah mahal sangat..ok2 lah..
Me : makanan sedap??
Buddy : tak taulah..let try..sebelum ni Jalan2 cari makan pernah datang sini..so, maybe sedap..

Dengan perasaan yang ragu2 we all pon masuk n try makanan kat situ..cik orked order Nasi Goreng Tom Yam and air "Don't worry be Happy"..best kan nama air tu..tertarik betol nak mencubanya..Bagus betul marketing and strategi tarik pelanggan yang diorang guna..my buddy order mee kari and ais lemon tea + madu..after a while sampailah apa yang kami order..oklah..quite fast..maybe tak ramai org that why cepat sikit..we all pon try lah.erm...mmg sedap!!!no wonder jalan2 cari makan pon datang try makanan kat sini..portion makanan pon mmg puas hati..dalam pinggan besar, mangkuk besa.kalau goreng2 pon banyak..seafood pon dia bagi banyak.so, cik orked puas hatilah. jumpa dah 1 lagi resoran yang makanan dia sedap..wahahahha..So, kalau korang nak tau sedap atau tak..pergi try sendiri k..Restoran Jombali di Carrefour Wangsa Maju.memaaaaanggg ssssseeeeeddddaapppppp!!!(^_^)


 




No comments:

Post a Comment