Saturday, May 21, 2011

I Luv u "PauL"

Hye there, hope u guys have a great day today. Last night kan cik orked pergi jj bukit tinggi @ klang. Kononya, nk tgk POTC tapi tiket full la plak. Nk tgk Nur Kasih pon full jugak. Mmg pecah panggung la 2 movie ni. Asyik full jer bila nk tgk. best kot cerota tuh. Then sampai kaunter tiket tanya pekerja tgv tu cerita apa best. Then she suggest movie "PAUL". cik orked mcm tak yakin jer nk tgk cerita tu coz tak tgk gazet dia mcm mn kan. Tp xperlah bak kata "paul" dlm movie tu "sometimes we have to take a risk". Hehe..then, pkul 8.45 masuk panggung movie pon start. Pelakon dia mmg cik orked tak kenal tp lakonan diorg mmg menjadi n kelakar. Hahaha.. Then, tak lama lepas tu muncul plak "paul". Actually paul is an ALIEN! Yg 60 thn lalu spaceship dia terhempas atas seekor anjing bernama paul di sebuah kampung. Watak paul mmg kelakar. He is rude, happening and clever. Maybe bocoz he is an alien. haha..utk tahu apa yg kesah seterusnya pergilah tgk sendiri. Huhu..i luv u "paul"!!(^_^)

Thursday, May 19, 2011

Yes Boss!

Assalam semua, semoga hari ini hari yg terindah bt anda semua. Bila sebut ayat "yes bos!" ni secara automatiknya teringat pasal kerja, report dan bos. Mmg sinonim la ayat ni bg manusia yg bergelar pekerja. Setiap apa yg bos ckp dan bos mintak kenelah siapkn. Tak boleh tidak. Kalau say "no" jwbnya esok datang kerja dapat surat layang bersampul putih (surat pemberhentian kerja)hahaha.. Kerja cik orked sentiasa ada date line report. Mmg haru dibuatnya. Jgn kata nk cuti nk mc pon pk 2x. Kadang2 naik tension! Tp apa boleh bt, nama pon mkn gaji bt aje lah.. Redha..kalau tak kerja nk hidup mcm mn. Hari ni cik orked n jiran duduk belakang cik orked mmg tension sbb report yg kami buat tu dah 7, 8 kali bt tp tak jugak dpt figure yg menyedapkn hati. Hampir putus asa tp esok nk kene release. Nak tak nak teruskan jugak usaha. Aduh!! Haru biru jdnya. Dah kontang idea dah ni. Harap2 esok adalah jwpn kenapa report cik orked X dpt figure yg cantik seperti bulan2 lepas. Anyway, sesiapa yg berhadapan dgn situasi mcm ni don't give up ya!! Termasuklah cik orked. I will try my best tomorr0w!! Now, rest n sleep becoz tomorrow is tough day to face.. (^_^)Gudnite semua. Wassalam..

Wednesday, May 18, 2011

Banyak RagaM, baNyak Karenah

Hye semua, hari cik Orked nk ckp pasal ragam manusia. Tiap2 hari pergi kerje naik lrt macam2 ragam manusia kita boleh tgk. Sebagai observer,kadang2 kelakar tgk telatah Dan gelagat manusia ni. Sangat mengusik jiwa.Ada yg bercakap sorang, Ada yang ketawa sorang, Ada wajah berkerut fikirkan masalah, Ada wajah neutral mengosongkan kotak fikiran, Ada ceria wajah yg lega mungkin Kerana bebab kerja di Ofis dah kurang, tak kurang jugak wajah kusut dek fikirkan masalah sendiri. Itulah namanya kehidupan. Pelbagai ragam pelbagai Karenah.cik Orked mmg suka observe gelagat manusia ni. Banyak yg boleh di ambil untuk perbaiki diri. Banyak yg boleh di renungkan sejenak sikap2 yang tak sepatutnya dicontohi Dan sikap yg prt dicontohi. Bulan tu Saja, maklumlah bila Ada peluang observe org ni cik Orked suka tgk fesyen diorg. Mana2 yg sesuai boleh lah ikot. Bulan tiru cuma mencari inspirasi Gaya baru.. Hehe...kdg2 dalam train tu melayang jugak kepala ni verandah yg pelik2 tak kurang jugak memotavasikan diri seventh menempuh fail2 kat pejabat tu. Mudah-mudahan hari itu berjalan lancar. Erm..oklah setakat ni lah dulu cik Orked memgomel. Esok Lisa sambung lagi. Wish all my friends out there happy selalu Dan menjalani hari yg indah..(^_^)

Tuesday, May 17, 2011

Welcome back!

Hey,hope semua happy hari ini... Selamat menyambut hari wesak.. Dan selamat hari Lahir pada sesiapa yg menyambut birthday hari ni..semoga org yg berada di sekeliling saya sihat Dan extra happy arini..lama sungguh x update blog ni..br jumpa password blog sendiri.. Hehe..
Bila dah lama tak tulis blog ni mulalah kekontangan idea Dan kekeringan topic..kene refresh banyak Hal untuk dikongsikan bersama teman2..walau apa pon.. Saya dah kembali untuk update blog ini..kepada teman2 yg bergiat aktif menulis blog andalah inspirasi saya..
Semoga dgn adanya blog ini dpt improvekn penulisan sy kelak..